Jyväskylän Huoneteatteri, Sammonkatu 4, 40100 Jyväskylä. Puh. (014) 217 945 / 044 098 7278. palaute@huoneteatteri.fi

VIIKON NÄYTÄNNÖT:

pe 28.11. klo 19:00:
Äkkiä viime kesänä

la 29.11. klo 15:00:
Lauluja lasin läpi
la 29.11. klo 19:00:
Äkkiä viime kesänä
(viimeinen esitys)

su 30.11. klo 15:00:
Kahden herran palvelija (LV)
su 30.11. klo 19:00:
Lauluja lasin läpi

Ennakkomyynti ja -varaukset NetTicket -lippupalvelusta netistä tai p. 0600 399 499.
Hinta 1 e/min + pvm/mpm.

Illan lipputilanteen voit kysyä lippukassalta (014-217 945) tuntia ennen esitystä.

AJANKOHTAISTA:

05.11.2014: "Kahden herran palvelija on viihdettä koko lipunhinnan edestä, ja katsoja lähtee salista sisäisesti

Jorma Pollarin arvio vuoden viimeisestä ensi-illastamme. Esitykset täyttyvät nopeasti - varaa lippusi NetTicketistä: http://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=3015
Lue lisää...

BLOGI:
Huoneteatterin kuulumisia

18.11.2014: Joulu tuli Huoneteatterille

Katsaus Huoniksen jouluvalmisteluihin ja -fiilistelyihin!

OHJELMISTOSSA:

Äkkiä viime kesänä

Lämpimästi tervetuloa Tennessee Williamsin maagiseen ja värikylläiseen maailmaan. Ja ennen muuta tervetuloa tarinaan, jota kirjoittaessa Williamsia itseäänkin pelotti niin, että hänen täytyi nukkua valot päällä.

Lauluja lasin läpi

Jyväskylän Huoneteatteri ja Bellman-kollektiivi esittää: Lauluja lasin läpi - Carl Michael Bellmanin lauluja ja epistoloita -Jyväskyläläiset teatterintekijät ja muusikot ovat tarttuneet ruotsalaisen säveltäjän, runoilijan ja - juopon, Carl Michael Bell

Kahden herran palvelija

Carlo Goldonin hersyvän hauska klassikkokomedia vuodelta 1745 saa vauhdikkaan ja iloittelevan toteutuksen Huoneteatterin näyttämöllä Jarmo Lintusen ohjauksessa.


VIERAILUT:
Jyväskylän Tanssiopisto - Naisen osa(t)

Toinen Tanssin aika -festivaalin ensi-illoista nähdään Huoneteatterilla. Se on jatkoa vuonna 2008 ensi-iltansa saaneelle ja suuren yleisösuosion saavuttaneelle Naisen tulee…-teokselle.

TULEVAA OHJELMISTOA:

Phobos ja Deimos - pelko tulee uniin

Antti Viitamäen kirjoittama ja ohjaama, syvälle ihmismieleen kurkottava Phobos ja Deimos on tarina pelon lamauttavasta vaikutuksesta, vallasta, vallankäytöstä ja yksin jäämisestä, mutta myös selviytymisestä ja toivosta.


TULEVAT VIERAILUT:
Laulu aamulle vuoren laelta

on runoja ja proosaa sisältävä esitys teemanaan luonto. Esityksessä näemme mm. Kirsin Kunnaksen, Paavo Haavikon, Kari Hotakaisen ja Oliver Friggierin tekstejä äänillä ja laululla maustettuna. Esiintyjät Siru Kovala ja Anna-Maria Ojala. Ohjaus Tarja-Lii

VANJA-ENO

ENSI-ILTA 16.9.2005

Käsikirjoitus: Anton Tsehov
Ohjaaja: Jussi Myllymäki
Suomenkielinen asu: Martti Pulakka
Sävellys: Jyrki Heikkilä
Lavastus: Hannele Enervi-Niemelä
Puvustus: Eeva-Kaisa Kärkkäinen
Valosuunnittelu: Arto Saarelainen
Apulaisohjaus: Raili Kivelä
Rooleissa: Kari Otollinen (30-vuotis taiteilijajuhla hänelle), Sinikka Pasanen, Anna-Kaisa Rita, Lauri Laakso, Jyri Ojansivu, Hanna Emaus, Anssi Lindel, Tuomas Lapinmäki

Näytelmä on komedia elämän raskaudesta. Jussi Myllymäen Vanja-enon ohjaus Jyväskylän Huoneteatterissa todistaa ainakin kaksi seikkaa Tsehovista: Ensiksi sen että Tsehov oli oikeassa nimittäessään näytelmiään komedioiksi, vaikka sitä on joskus ihmeteltykin. Toiseksi sen, että hänen tekstinsä on yhtä ajankohtainen nyt kuin sata vuotta sitten. Teemoina ovat ikuiset rakkauden kaipuu, miehen keski-iän kriisi, naiseksi herääminen, vanhuuden sietäminen, elämän tarkoituksettomuus sekä työn merkitys. Esiin nousee ajankohtaisia arvoja: alkoholisoitumisen vaara, masennus, köyhtyvä maaseutu..Näytelmä koskettaa todennäköisesti meistä jokaista jollain tasolla, mutta naurattaa, eihän ihmistä tai elämää voi ottaa liian vakavasti, itkun purkaus katsomossa johtuu vain siitä että katsoja sattuu olemaan ihminen.

Tekijä-tiimi on luonut näytelmään todellisen ajattomuuden tunteen musiikilla ja ilmeellä, vaikka modernisoinnista ei voida puhuakkaan, iättömyys on avainsana.


JAA TÄMÄ SIVU: