Perheistä parhain

Kahden perheen väleissä nousevat esiin monenlaiset arvot ja asenteet. Kun tarinaan lisätään vielä ongelmanaapuri, perinnönjako ja sukupolvien väliset kuilut, pohdittavaa hauskuutta riittää kaikille katsojille. 

 

     

Kuvassa: Veikko Hoffman - Roope Vuoristo sekä Ville Prusti ja Hanna Vertanen - talonrakentajat sekä seuraavassa kuvassa ravintolassa Maarit Laakkonen - Sirpa Kapulainen ja Hanna Vertanen - Lissu. 

 

Valitettavasti "Perheistä parhain"-esitys joudutaan perumaan koronarajoitusten ja yhteensovittamattomien aikojen vuoksi. Mutta toivottavasti syksyllä päästään muuhun normiohjelmistoon, jota jo valmistellaan. Ei ole koskaan käynyt näin, että vain kolme pääharjoitusta ennen ensi-iltaa jäi pitämättä. Sekä tietysti ensi-ilta. Iso työ tehtiin 8.11.2020 alkaen, mutta tilanteelle ei voi mitään. Kaikkea hyvää kevääseen ja kesään sekä syksyn teatteritapauksiin! 

Kevään ensimmäinen ensi-ilta piti olla 5.3.2021 Pentti Järvisen käsikirjoittama esitys ”Perheistä parhain”. -Koronarajoitusten takia ensi-ilta peruttiin. - Näytelmä kertoo kahdesta perheestä, sisaruksista ja heidän elämästään äidin poismenon jälkeen. Kyseessä on asennekomedia, jossa käsitellään ikiaikaista perhe- ja sisarusrakkautta ronskein, hauskoin ja ristiriitaisin konstein. Mukana on myös elämään kuuluvaa rakkautta Romeon ja Julian tapaan. Vuoristot ja Kapulaiset asuvat paritalossa ja järjestelevät elämäänsä muuton jälkeen, viettävät syntymäpäiviä ja kohtaavat myös hyvinvointivalmentajan, joka tuo oman jännittävän lisänsä perheiden elämään. Naapuri kommentoi omalla toiminnallaan perheiden sisäistä toimintaa sekä monien perheiden elämää. - Minkälainen sinun perheesi tai sukusi onkaan?

Tämä paikoin kiihtyvä komedia tuo esiin asenteita ja arvoja perheiden maailmasta. Kohtaamme myös sukupolvien välisen kuilun, se on aina olemassa. Perheiden nuoret Roope ja Juuli tuovat oman tulevaisuuden kuvansa näytelmään ja se onkin jotain ihan muuta.

 

"Montako kuningasta sinulla ja montako minulla?" Kuvassa vasemmalta: Paula Tuisku - Kaarina Vuoristo, Hanna Vertanen - Lissu ja Maarit Laakkonen - Sirpa Kapulainen. 

Pentti Järvinen on tunnettu käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka jäi eläkkeelle Yleisradiosta v. 2008. Yle:lle hän teki mm. Hukkaputken, Hallituskriisin ja Akkulaturit. Hän on tehnyt myös useita eri näytelmiä. Pentti Järvinen on kotoisin Hämeenlinnasta, jonne hän kirjoitti näytelmän ”Perheistä parhain” Hämeenlinnan teatteriin v. 2014. Sen jälkeen sitä on esitetty Kouvolan teatterissa. Lisäksi Pentti Järvinen on tehnyt kuunnelmia ja toiminut kääntäjänä mm. näytelmässä ”Suurenmoista!”

Tarja-Liisa Qvintus on ohjannut useita kymmeniä esityksiä sekä ammattilaisten että harrastajien kanssa. Yksi on mm. Pentti Järvisen kääntämä "Suurenmoista!", jonka hän ohjasi Huoneteatteriin v. 2011. Maaliskuussa 27.3.2021 Tarja-Liisa täyttää 60 vuotta ja hänestä on hauskaa tehdä näiden syntymäpäivien aikaan perhetarina. Siitähän me kaikki olemme kiinnostuneita.

 

   

Golfaamaan. Kuvassa vasemmalta: Sakarias Liukko - Reino Vuoristo ja Pekka Kontio - Naapuri. Sekä seuraavassa  kuvassa Veikko Hoffman - Roope Vuoristo ja Iris Korhonen - Juuli. 

 

  

"Mä otan teistä kuvan.": Vasemmalta Sakarias Liukko - Reino Vuoristo, Ari Otranen - Pekka Kapulainen ja Pekka Kontio - Naapuri sekä oikealla Ville Prusti - Terapeutti ja Iris Korhonen - Juuli. 

Tervetuloa teatteriin!

Perheistä parhain: Vasemmalta Sakarias Liukko - Reino Vuoristo, Paula Tuisku - Kaarina Vuoristo, Veikko Hoffman - Roope Vuoristo, Iris Korhonen - Juuli, Maarit Laakkonen - Sirpa Kapulainen ja Ari Otranen - Pekka Kapulainen. 

Osta / varaa lippu:

Työryhmä:

Ohjaus: Tarja-Liisa Qvintus

Valosuunnittelu: Perttu Lähdesmäki

Valojen ajo: Iitu Heilimo

Äänisuunnittelu ja äänten ajo: Kosti Emaus

Musiikki: Ari Järvinen

Valokuvat: Maija Holma

Puvustus: Jenna Simonen ja työryhmä

Lavastus: Tarja-Liisa, Toni S. Halonen ja Kosti Emaus

Puvustus- ja lavastusassistentti: Moona Kotila

Tarpeisto: Nina Pärssinen ja työryhmä

Kampaukset ja maskeeraus: Iitu Heilimo ja Iida Arola

Koreografia: Lilli Härmä-Leinonen 

Grafiikka: Pekka Kontio

Videokuvaus: Raili Kivelä, editointi Perttu Lähdesmäki

Piirrokset: Jenna Simonen

Tuottaja: Helena Gråsten

NÄYTTELIJÄT: 

Paula Tuisku: Kaarina Vuoristo

Sakarias Liukko: Reino Vuoristo

Veikko Hoffman: Roope Vuoristo

Maarit Laakkonen: Sirpa Kapulainen

Ari Otranen: Pekka Kapulainen

Hanna Vertanen: Lissu

Iris Korhonen: Juuli, Lissun tytär

Ville Prusti: Terapeutti

Pekka Kontio: Naapuri

Esityksen oikeudet: Nordic Drama Corner