IV kansainvälisen Art-Master-teatterifestivaalin 2019 ohjelma.

Festivaalin ohjelmaan kuuluu draamanäytelmiä, virtuaaliteatteriprojekti, katuteatteria sekä karnevaalikulkue. Lippuja on hyvin rajoitetusti. Meillä on pienet salit ja festivaalilla on paljon osallistujia, minkä vuoksi lippuvaraukset kannattaa tehdä mahdollisimman pian

La 17.8. klo 18.00, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Hamlet, klovneriaesitys Teatteri Arlekin, Vilna, Liettua (sanaton esitys)

Teatteri on saanut Liettuan kansallisen Zolotaja ptitsa -palkinnon, se on osallistunut ja saanut palkintoja monilla kansainvälisillä festivaaleilla ja foorumeilla Itävallassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä, Valkovenäjällä, Tsekissä ja monissa muissa maissa. Teatteri Arlekin osallistui Art-Master-festivaalille vuonna 2017 mielenkiintoisella tulkinnallaan Gogolin Päällystakista. Tällä kertaa katsojat saavat nähdä uuden version Shakespearen Hamletista.

Näytelmän ohjaaja on tehnyt epätavallisia ratkaisuja ja tarina kerrotaan ilman tekstiä, minkä ansiosta esitystä voi katsoa ilman käännöstä. Puvustus on mielenkiintoinen ja näyttelijäntyö mukaansatempaavaa – näiden vuoksi kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan tämä festivaaliesitys!

Näytelmä kestää 1 h.

Su 18.8 klo 13.30, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Luonnonpuisto, Andrei Jemeljanovin monologi, Masterskaja-teatteri, p. Grigorij Kozlov, Sankt Peterburg, Venäjä (venäjäksi)

Esitys perustuu S. Dovlatovin kertomukseen ihmisen kamppailusta oman sisäisen minänsä, omien tapojensa ja ennakkoluulojensa kanssa. Käy ilmi, että se on kamppailua oman minän ja oman rakkauden puolesta. Näiden kolme asian takia tulette pitämään näytelmästä: omaelämänkerrallinen kertomus, kevyt ironia ja dovlatovmainen huumori, yksi näyttelijä esittää 8 (!) roolia.

Boris Alihanov, leningradilainen intellektuelli, pakenee arkipäiväisiä ongelmia Puškinin vuorille, aloittaa oppaan työt Puškinin luonnonpuistossa, ja tajuaa vasta sitten, että omaa itseään on mahdotonta paeta. Paikallisten ihmisten keskellä Alihanov jää aivan yksin itsensä, oman menneisyytensä ja tekemiensä virheiden kanssa. Toisaalta tuntuu siltä, että niitä ei enää pysty korjaamaan, mutta toisaalta peruuttamatonta on vain kuolema...

Ohjaaja: Jana Danilova
Näytelmä kestää 1 h 30 min ilman väliaikaa.  

18.8. klo 16.45, Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Runoilijaa ei tarvitse pelätä, Grigori Kofmanin monologi, Berliini, Saksa (venäjäksi)

Grigori Kofman on näyttelijä, ohjaaja ja runoilija, joka on palkittu kansainvälisillä festivaaleilla Irlannissa, Saksassa, Liettuassa, Bulgariassa, Unkarissa jne. Festivaalillamme hän esittää Aleksandr Galitšin teksteihin perustuvan näytelmän. A. Galitš on 1900-luvun suuri runoilija; kronikankirjoittajana hän on eräs niistä harvoista, jotka pystyivät tekemään tarkan diagnoosin siitä yhteiskunnasta, jossa hän eli suurimman osan elämäänsä. Runoilijaa ei tarvitse pelätä on ”monikerroksinen piirakka”, joka on leivottu Galitšin runoista, lauluista ja hänen tekstiensä pohjalta tehdyistä teatteriesityksistä, ja se sisältää paljon näyttelijän trikkejä, leikkiä ja erilaisia hahmoja.
Esitys kestää 1 h 20 min.
 

Näytännöt

la 17.8.201918:00 vierailu
su 18.8.201913:30 vierailu huom. aika
su 18.8.201916:45 vierailu huom. aika


Lippuvaraukset: +358504065275 ja art-master@art-master.fi  

Lippujen hinnat ja alennukset:

1 näytelmä – 16 € (14 € Art-Master ry:n jäsenille) 
2 näytelmää – 16+12=28 € (26 € Art-Master ry:n jäsenille) 
3 näytelmää – 16+12+9=37 € (35 € Art-Master ry:n jäsenille) 
4 näytelmää – 16+12+9+8=45 € (42 € Art-Master ry:n jäsenille) 
5 näytelmää – 16+12+9+8+5=50 € (47 € Art-Master ry:n jäsenille)    

Tavataan teatterissa!