ELLI – matka minun mieleeni
Tekstit, taide ja näyttämöperformanssi Elli Haverinen
Dramaturgia ja ohjaus Sauli Yksjärvi
Tanssi Teija Häyrynen

Mielikuvitus on meille jokaiselle hyvin henkilökohtaista ja omaa. Taide on keino viestiä ja näyttää muille tämä sisällämme elävä ja kaiken aikaa muuttuva maailma. Jaettuna se voi viedä meidät matkalle toisen ihmisen tapaan nähdä ja tuntea. Se on tärkeä kokemus. Se avaa silmät. Erilaisuutemme ansiosta jokainen kohtaamamme ihminen voi avata silmämme. Kaikilla on tarjottavana uusi ja kiehtova maailma tutkittavaksemme, myös sinulla ja minulla. Olimme keitä tai minkälaisia tahansa, taide ja itsensä ilmaisu on meidän kaikkien.

Huoneteatterin Suomi 100 -ohjelmistossa nähtävä esitys vie yleisönsä matkalle hyvin erityiseen paikkaan. Se on mielikuvituksen piirtämä paikka, kokonainen mielenmaisema, haaveineen, toiveineen ja pelkoineen. Esitys on muodoltaan taidenäyttely, monologi ja tanssiteatteri. Teatterin lavalle tuodaan nähtäväksi päähenkilön itsensä lisäksi hänen kuvataidettaan, kirjoituksiaan sekä laulujaan.

Elli Haverinen, taiteilija ja esityksen päähenkilö, on 25-vuotias Down-nainen, joka on käynyt peruskoulunsa yksilöllisessä perusopetuksessa Keltinmäen koulussa Jyväskylässä. Hän on suorittanut valmentavia opintoja Bovalliuksen erityisammattiopistossa ja harrastanut lapsesta saakka musiikkia eri muodoissa. Laulamisen, tanssin, kirjoittamisen ja maalaamisen myötä Ellin unelma on ollut päästä näyttämölle esittämään monipuolisesti omia ajatuksiaan ja taidettaan. Hänen haaveensa on tulla kuulluksi.

Liput 8 € / 6 €. Liput myynnissä teatterilla vain tämän esityksen yhteydessä. Myynti teatterilla tuntia ennen esityksiä. Vain käteinen (kortit ja kulttuurisetelit eivät käy).

Lippuvaraukset Huoneteatterin ryhmämyynnin kautta osoitteesta ryhmamyynti@huoneteatteri.fi tai puh. 040 552 4793 (Annikka Suoninen).

Näytännöt

la 10.6.201718:00 LM Ensi-ilta vierailu huom. aika
su 11.6.201715:00 LM vierailu
Näytelmän arvioitu kesto 00:30