Päällystakki

Leskinen & Keski-Vähälä

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän suosittu Päällystakki -näytelmä saapuu ensimmäistä kertaa Jyväskylään. Tämän modernin uudelleentulkinnan Nikolai Gogolin alkuperäisteoksesta ohjaa Jani Ahonen (Harmonia, Taivaalliset tyttäret) osana Huoneteatterin Suomi 100 - kuvia suomalaisista -sarjaa.

Päällystakki on draamakomedia, kertomus Akaki Akakijevitsin elämästä. Näytelmä on lämmin puheenvuoro pienen ihmisen puolesta.

Akaki Akakijevits syntyy Helsingin olympialaisten aikaan, virkapuvussaan, valmiina työelämään. Hän päätyy työskentelemään osuuskassan konttoriin osuuskuponkien leikkaajaksi. Konttorin persoonalliset työtoverit, teknologian kehitys ja Suomen talouden ja työelämän muutokset pitävät huolen siitä, että niin Akakin kuin katsojankin pää on vähintäänkin pyörällä parituntisen näytelmän aikana. Kaiken keskiössä on pieni ihminen, joka elämässään ajautuu vääjäämättä tilanteesta toiseen.

”Kaikki surut voidaan kantaa, jos ne ovat osa tarinaa.”

Päällystakki luotaa vauhdikkaasti suomalaista lähihistoriaa. Se on kertomus työelämän haasteista ja kansainvälisen talouden oudoista käänteistä.
Näytelmä marssittaa lavalle yli 40 ihastuttavaa ja vihastuttavaa työelämän, virastojen ja Suomen historian hahmoa.

Nimiroolissa pankkivirkailija Akaki Akakijevitsina nähdään Kari Eloranta. Näytelmän muut 40 roolia jakavat ja yhdessä ahkeroivat puolestaan Tessa Horila, Marjut Matala, Jari Määttä, Katja Pihlaja sekä Aapo Salonen.

Päällystakki saa ensi-iltansa perjantaina 10.3.2017 klo 19:00

 

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner 

Keskisuomalaisen kriitikko Maija-Liisa Westman kävi Päällystakin ensi-illassa:

"Päällystakki on hämmentävän tarkkaa, ajankohtaista ja taitavasti tehtyä teatteria. Huoneteatteriin, mars!"

Oheisesta linkistä voit lukea arvion:

http://www.ksml.fi/kulttuuri/Teatteri-arvio-Nyt-Huoneteatteriin-katsomaan-P%C3%A4%C3%A4llystakki/946206?pwbi=7b2a72b151f82dd21d44484e3576dfbb

 


Osta / varaa lippu: