Laurent Baffie - Matti Tolvanen (ohj.) 

Kolme apinaa

Ensi-ilta perjantaina 6.11.2015

"Jos me voitais panna niinku muutkin, niin me pantais. Ei me seksistä huvin vuoks makseta! Tai no huvin vuoks just maksetaan, mutta ei me saada naisia muuten."

"Entä miten tää ratkastaan?"

"Ratkastaan? Ellei mimmit lakkaa haaveilemasta Brad Pittistä ja iske silmiään sokeisiin, kuuroihin ja mykkiin, niin enpä keksi."

 

Kolme apinaa kertoo kolmesta kaveruksesta; sokeasta Alexista, kuurosta Danista ja mykästä Benistä, joiden harrastuksiin kuuluu lähinnä maksullisissa naisissa käyminen. Mutta kun ostettu rakkaus ei ota toimiakseen tunnetasolla, punoo Alex yksinkertaisen juonen, jolla saada miehille aitoa naisseuraa - ei muuta kuin vain uskotella naisille, että miehet eivät ole vammaisia.

Alex pystyttää nettiin deittisaitin, jonka kautta hän järjestää treffit kolmen naisen kanssa. Kolme miestä, kolmet treffit ja lopuksi valinta. Avuksi vammaisuuden peittämiseen otetaan mukaan niin korvanapit kuin videokamerat ja samplerit.

Miesten rakennellessa haavekuviaan, aikovat myös naiset tehdä omat valintansa. Miehetkin joutuvat huomaamaan, että eivät naisetkaan ole ihan sitä miltä he aluksi vaikuttavat.

Kolme apinaa on hillitön ja räävitön komedia, joka farssimaisen kohkaamisen, väärinkäsitysten ja hämäämisen ohella onnistuu kertomaan myös jotain syvää ihmisenä olemisen vaikeudesta. Kuinka kohdata heikkoudet ja vajavaisuudet niin itsessään kuin muissakin? Onko toinen ihminen mahdollista kohdata puhtaasti omana itsenään? Tällainen minä olen, ota tai jätä.

Kolmen apinan ohjaa Huoneteatterilla debytoiva Matti Tolvanen. Lavalla nähdään viime vuosien näytelmistä tuttu joukko, kun Jani AhonenPekka AhonenTuomas KoskelaSiru Kovala, Maija Lehtoranta ja Marianna Räsänen tulkitsevat hersyviä hahmoja ja äkkivääriä tilanteita.