Asema

HUOM! Ei NetTicket lipunmyyntiä!

Joukko ihmisiä kokoontuu asemalle odottamaan matkansa jatkumista. Asemalle tulleet ihmiset avautuvat kertomaan tarinansa toisilleen ja yleisölle. Yhteinen tila saa ihmiset ystävystymään ja eroamaan. Heitä yhdistää vain sama mielentila. Se hetki mielessämme kun vanha on jäänyt taakse eikä uutta vielä ole. Se ahdistavan vapauttava tovi, jolloin tulevaisuudesta ei tiedä vielä mitään. Edessä on matka johon sisältyy paljon pelkoja ja toiveita. Aina ei ole edes varmaa jatkuuko matka vai jääkö kaikki vain haaveeksi. Humoristinen ote kantaa läpi esityksen. 

Klassinen musiikki yhdistetään dramatisoituun kokonaisuuteen, jolloin draama nousee musiikin rinnalle lähes yhtä tärkeäksi osaksi. Iloittelu, jossa mm. Mozartin, Sibeliuksen ja Verdin sävellykset valottavat syrjäisen aseman elämää. 

Ryhmän vahva näyttelijäntyönosaaminen luo lauluihin oman maailmansa. Minioopperaksi kasvava esitys pysyy silti konsertinomaisena. Jyväskylän kaupunginteatterista tuttu näyttelijä Jukka-Pekka Mikkonen on ohjannut rakkauden kaipuuta käsittelevän esityksen. Hän on saanut ryhmän astumaan näyttämöltä yleisön joukkoon kahvilatilaan. Olemme kaikki kahelia linja-autokuljettajaa odottavia matkustajia vailla tietoa tulevasta.

La Kala on Sumiaisissa toimiva ammattimuusikoista koostuva ryhmä. Tekijöiden toiveena on ollut saada oopperan kynnys mahdollisimman matalaksi, tiukasti osaamisesta kiinni pitäen. Ryhmä on niittänyt mainetta ympäri maata ja vuonna 2013 Äänekoski myönsi heille vuoden Kulttuuri-innovaatio palkinnon. La Kala on vieraillut Huoneteatterissa viimeksi vuonna 2010 Anne-Mari Laulumaan ohjaamalla esityksellä Epäortodoksinen Lied-konsertti.

 

Työryhmä:

Sonja Hendunen, piano

Marie Finne-Bray, mezzo-sopraano

Eeva Kähärä, sopraano

Noora Määttä, sopraano

Piers Bray, baritoni

Jukka-Pekka Mikkonen(FIA), käsikirjoitus ja ohjaus

 

Esitykset: 31.12., 3.1., 4.1.

Liput: 15 €

 

Varaukset: Eeva puh. 040-7334247, Marie 040-6856477

 

Näytännöt

ti 31.12.201319:00 Ensi-ilta vierailu
pe 3.1.201419:00 vierailu
la 4.1.201419:00 vierailu viimeinen esitys