Pehmolelut lingossa

Ensi-ilta 6.5.2011

Perinteiseen tapaan Jyväskylän Huoneteatterin kevään viimeinen ensi-ilta on nuorisoproduktio yhteistyössä Jyväskylän Lyseon kanssa. Tänä vuonna projektia on laajennettu niin, että mukana taustajoukoissa on opiskelijoita myös Jyväskylän Ammattiopistolta.

Esityksen tuotosta kolmasosa lahjoitetaan Jyväskylän Lyseon ja Huoneteatterin pitkäaikaisen Rytminvaihtoa-projektin kautta Burkina Fasoon heimokielisen opetuksen ja teatterikasvatuksen tukemiseen, sekä 2/3 Mannerheimin Lastensuojeluliitolle lasten hyvinvoinnin parantamiseksi. "Jokaisella lapsella on oikeus hyvään lapsuuteen - meistä aikuisista riippuu, toteutuuko se!"

Ohjauksesta vastaa Huoneteatterin Raili Kivelä, joka opettaa draamaa Lyseossa. Nuorten tukena ovat olleet Lyseolta myös opettajat Timo Kovanen (musiikki) ja Hannele Enervi-Niemelä (kuvataide), sekä ammattiopiston vaatetuslinjalta Sirpa Vauhkala. Puvustuksesta vastaa Huoneteatterilta Anniina Kärkkäinen. Valosuunnittelusta Mika Korhonen ja Matias Koivuniemi. Lavalla nähdään lähes 40 nuorta puherooleissa, tanssijoina ja bändissä, ja saman verran on väkeä taustaryhmässä kirjoittamassa, säveltämässä, sanoittamassa, ompelemassa, lavastamassa, valokuvaamassa ja taiteilemassa.


Luvassa satumaista seikkailua!

Moni pehmolelu kaipaisi kiepahdusta pesukoneessa, kun on tarjonnut turvallisen halin toisensa perään. Kun Kuplivaisten pesueen lapset torkahtavat, heittävät äiskä ja iskä pesukoneeseen kovista teeskentelevän Chinchillan, äijäilevän yksisilmänallen, pissiksen tavat oppineen mollamaijan, luppakorvaisen nörttipupun, vaaleanpunaisen fantin, huopaleppäkertun, kahdeksanjalkaisen ikikutojan ja pöllön nimeltään Wikipedia, sekä identiteettikriisistä kärsivän lohikäärmeen, joka ei tiedä onko lintu vai kala.

Kaiken tuon näyttävät lukiolaisnuoret lapsille ja lapsenmielisille toukokuun puolivälissä vajaassa kahdessa tunnissa: pikalinkous.
Ideat on työstetty yhdessä hihittäen ja improvisoiden omien lelukokemusten ja eläinsatujen pohjalta. Nuoret ovat säveltäneet laulut hieman kieli poskessa, mutta herkkiäkään hetkiä ei pelätä.

Liput 6 euroa / (pehmosydänlippu 12e, josta puolet suoraan hyväntekeväisyyteen)

Lehdistökuvat täältä!

Näytännöt

to 5.5.201118:00 ennakko
pe 6.5.201118:00 Ensi-ilta huom. aika
la 7.5.201118:00 huom. aika
su 8.5.201115:00
pe 13.5.201118:00 huom. aika
su 15.5.201115:00viimeinen esitys