Myrskyhkö

William Shakespeare & Raili Kivelä


Perinteiseen tapaan Jyväskylän Huoneteatterin kevään viimeinen ensi-ilta on nuorisoproduktio yhteistyössä Jyväskylän Lyseon kanssa. Tänä vuonna projektia on laajennettu niin, että mukana on myös opiskelijoita Cygnaeus -lukiosta, Jyväskylän AO:lta sekä Kristillisestä opistosta.

Shakespearen Myrskyyn pohjautuva uudelleen dramatisointi siirtää historialliset tapahtumat ajattomaan aikaan nykyviittauksin. Nuorten näytelmässä kritisoidaan komedian keinoin nykyajan ihmisten rahakeskeistä ja ympäristöön kuluttavaa elämäntyyliä, suosiotaan kasvattavasta virtuaalitodellisuudesta puhumattakaan.

Esityksen tuotosta osa (1/3) lahjoitetaan Jyväskylän Lyseon ja Huoneteatterin pitkäaikaisen Rytminvaihtoa-projektin kautta Burkina Fasoon heimokielisen opetuksen ja teatterikasvatuksen tukemiseen, sekä (2/3) lahjoitetaan naisten työllistämistä varten Naisten pankille. Naisten aseman ja toimeentulon parantaminen on keskeisestä köyhyyden poistamisessa, sillä se lisää koko yhteisön tuloja ja näin kansantalouden hyvinvointia.

Ohjauksesta vastaa Huoneteatterin Raili Kivelä, joka opettaa draamaa Lyseossa. Nuorten tukena ovat olleet ammattiopiston opettajat Jaana Haimakka ja Suvi Porrassalmi sekä Huoneteatterilla pitkään toimineet Lyseon taideaineiden opettajat Raili Kivelä, Hannele Enervi-Niemelä sekä muu Huoneteatterin väki.

Liput: 10e/5e

Shakespearen juoni muutamalla rivillä

Prospero on vallasta syösty ruhtinas, joka autiolla saarella elää vain tyttärensä ja henkiolentojen - sekä rakkaiden kirjojensa kanssa. Kun hänen vanhat vihollisensa ovat merellä, hän nostattaa Arielin, ilman hengen, avulla myrskyn ja käynnistää kostonsa. Taikasauvallaan ja henkiolentojen avulla hän juoksuttaa ahneudestaan maksamaan joutuvaa Napolin hovia pitkin kuivaa saarta kunnes rakkaus avaa tietä sovinnolle.

Näytännöt

pe 7.5.201019:00 Ensi-ilta
la 8.5.201019:00
su 9.5.201015:00
to 13.5.201015:00
pe 14.5.201019:00
la 15.5.201019:00