Maaninkavaara esitetään nyt myös Petroskoissa

Aihe: - Kirjoittaja: Janika - 03.11.2015

Maaninkavaara esitetään nyt myös Petroskoissa!

Tänä viikonloppuna 6.-9.11.2015 teatterin porukkaa matkustaa Petroskoin kaupunkiin, esiintymään Karjalan Kansalliseen Teatteriin (neljäs vierailu Huoneteatterilta vuosien mittaan).
Maaninkavaara -ryhmä sai apurahan Opetusministeriöltä, jonka myötä he lähtevät esityksellään vierailulle Petroskoihin Karjalan Kansalliseen Teatteriin. Maaninkavaara esiintyy Su 8.11. Petroskoissa, ja matkassa mukana on 7 näyttelijää sekä muuta porukkaa, kuten Anna ja Roope (valo ja ääni), Miki (tuotanto) ja Inari (graafinen puoli). 

 


Karjalan Kansallisella Teatterilla ja Jyväskylän Huoneteatterilla on jo pitkä historia yhteistyökumppaneina, jossa vierailuja tehdään puoliin ja toisiin.
Huoneteatterilta on käynyt esiintymässä väkeä Petroskoissa aiemminkin, jo kolme kertaa 1970- ja 80-luvulla.
Kuten myös Karjalan teatterilta on käyty vierailulla Huoneteatterissa, kolme kertaa.


Alkusykäys projektille tuli Tarja-Liisalta, joka on jo v. 2002 - 2003 tehnyt yhteistyötä Petroiskoin teatterin kanssa EU-projektissa, jossa Tarja-Liisa Qvintus toimi projektipäällikkönä. Kajaanin, Joensuun ja Oulun kaupunginteatterit sekä Outokummun Oppimiskeskus ryhtyivät yhteistyöhön Karjalan Kansallisen Teatterin kanssa.
Huoneteatterin projektin periaatteena on pitää suomen kielen taitoa yllä, ja siihen tarkoitukseen on saatu Opetusministeriöltä 20 000 euron apuraha.  
Petroskoin teatteri on ainoa suomenkielistäkin teatteria tekevä ammattiteatteri Venäjällä. Siellä n. 20% ohjelmistosta on suomenkielistä. Lisäksi on karjalan ja vepsän kielisiä esityksiä. 
Vierailuja tehdään siis puoliin ja toisin. Huoneteatterin Maaninkavaara esitetään Petroskoissa Su 8.11. klo 18, ja vastaavasti Huoneteatterin ohjelmistoon on tullut Petroskoista näytelmä: Kaaos, jolla on kaksi näytöstä. Kaaoksen käsikirjoitus on Kansallisteatterin nykyisen johtajan Mika Myllyahon käsialaa. Mika ei pääse mukaan katsomaan esitystä, mutta lähetti terveisiä Huoneteatterille sekä "Potkuja!"

  


Kaaos on suomekielinen näytelmä, joka esitetään Jyväskylän Huoneteatterissa ke 18.11. klo 19 ja to 19.11.2015 klo 19
Rooleissa nähdään Karjalan ansioitunut taiteilija Olga Portretova sekä Aleksandra Aniskina ja Natalia Alatalo. Ohjaus on suomalaisen Joel Lehtosen.
Kaaokseen myydään lippuja vain Huoneteatterin ovimyynnistä tuntia ennen esityksen alkua. Ryhmälippujen varaus teatterin ryhmämyyjältä.
Lisää yksityiskohtaista tietoa näytelmästä löydät Huoneteattein sivuilta. Tervetuloa katsomaan! 

ylin kuva: Raili Kivelä
muut kuvat: Janika Höysniemi

 

 


Muokattu: 2015-11-09

 

 


Muokattu: 2015-11-10