Huoneteatterin ensimmäisessä kevätgaalassa palkittiin parhaat

Aihe: Huonetatteri - Kirjoittaja: Jani Rutanen - 28.05.2011

27.5. pidettiin Huoneteatterilla ensimmäinen kevätgaala, jossa muisteltiin mennyttä näytöskautta ja palkittiin aktiivisia toimijoita. Näin huikean näytäntökauden 2010-2011 jälkeen oli hyvä paikka järjestää toivottavasti uuden perinteen aloittava gaala. Mukaan oli kutsuttu kaikki teatterin jäsenet, teatterinaiset ja produktioissa mukana olleet ihmiset. Paikalle tiensä löysi 50 henkeä aina Huoneteatterin veteraaneista uudempiin tulokkaisiin.


Huoneteatterin Gaalan juontajat varapuheenjohtaja Anna-Maija Hilpinen ja johtokunnan jäsen J.J. Lintunen jakoivat musiikin lomassa palkinnot parhaimmistolle. Nimettömäksi jättäytynyt palkintoraati totesi viestin välityksellä, että päätökset on tehty puolueellisesti ja huoneteatterilaisia suosien!

Mahtava näytöskausi takana

Näytöskaudella Huoneteatterin lavalla esitettin yhteensä 94 näytöstä. Näistä oli neljä omaa ensi-iltaa ja yksi yhteistyö. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta oli Tracy Lettsin raju BUG, jonka ohjasi Erika Hast. Valtakunnallisiin tapahtumiin valittiin kaksi näytelmäämme: syksyn kantaesityksemme Mika Terävän ja Raija Saukon Home Sweet Home - Sisäilmastonmuutos valittiin Mikkelin näyttämöpäiville ja Mika Myllyahon käsikirjoittama ja Jani Ahosen esikoisohjaama Harmonia elokussa pidettäville Seinäjoen näyttämöpäiville. Kevätkaudella toteutettiin myös aikuisten satu (Quilter - Qvintus) Suurenmoista ja koko perheen näytelmä Pehmolelut lingossa, yhteistyöproduktio Jyväskylän Lyseon kanssa.

Juhlassa oli myös suora kuvayhteys Lyseolle, jossa vietettiin Lyseon Yötä. Pehmolelujen työryhmä lauloi huoneteatterilaisille ja teatterilta annettiin kaksi tunnustusta Lyseolla juhlineille.

 

Huoneteatterin Gaalassa palkitut ovat:

Koskettavin naiskohtalo - Siru Kovala - Suurenmoista!
Pirullisin mieshahmo - Antti Viitamäki - BUG
Teatterin hengetär - Seija Välimaa - lipunmyynti ja Café Ida
Moniroolisin selviytyjä - Laura Happonen - Home sweet home
Rajuin revittelijä - Riitta Saarelainen - BUG
Sävähdyttävin visualisointi - Riku Suonio - julisteet, käsiohjelmat, valokuvat, flaierit ym.
Paras moka - Kaisa Leino - Suurenmoista!
Naisten suosikki - David Hamer - Suurenmoista!
Tapuisin lyseolainen - Frida Rajaniemi - Pehmolelut lingossa
Teatterin työmyyrä - Marjatta Jäppinen - taloudenhoitaja
Paras paikko - Anna-Maija Hilpinen - varapuheenjohtaja ja näyttelijä

Kaikki paikalle päässeet palkitut David Hamer, Riitta Saarelainen, Seija Välimaa, Kaisa Leino, Marjatta Jäppinen, Laura Happonen, Antti Viitamäki, Anna-Maija Hilpinen ja Riku Suonio.

Gaalan juontaja Anna-Maija Hilpinen yllätettiin: "Hämmentävää, olen ainut palkittu johtakunnan jäsen! Ehdokkuus yllätti - tulin jekutetuksi. Ansaitsen toki palkinnon: tuurasin koko alkuvuoden ulkomailla ollutta puheenjohtajaa ja edellisellä kaudella Luulosairaassa äitiyslomalle siirtynyttä Toinettea.

Rajuin revittelijä Riitta Saarelainen:"Mahtavaa! Päihitin kaikki miehet! Eli on ollut jotain annettavaa yleisölle. Ja tämä gaala on ihana, lisää yhteenkuuluvuutta ja eri työryhmät tapaavat hauskassa tapahtumassa."

Sävähdyttävin visualisointi palkinto ilahdutti Riku Suoniota: "Tekipä hyvää saada tunnustus isosta ja mielestäni onnistuneesta työstä. Vähän jo ajattelinkin, että saisinkohan tunnustuksen! Mahtavaa!"

Pirullisin mieshahmo Antti Viitamäki pohdiskeli rauhallisesti: "Enpä ole ennen saanut tällaista palkintoa, tämä on siis ainutlaatuista!"

Gaalan musiikista vastasi Elohiiri. Huoneteatteri suosittelee lämpimästi yhtyettä myös muiden juhliin.

Täältä löytyy kaikki kuvat juhlista ja palkituista: http://www.huoneteatteri.fi/kuvia/yleisia-kuvia-teatterilta/Huonis_gaala_2011/

 

Kiitokset näytöskaudesta 2010-2011

Huoneteatterin väki kiittää ja kumartaa kuluneesta näytöskaudesta kaikkia katsojia, yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Omasta puolestani suuret kiitokset kaikille teatterilla toimineille kymmenille ihanille ihmisille. Ääretön määrä vapaaehtoista työtä yhteisen teatterin eteen on tehty jälleen pitkän talven aikana. Nyt on hyvä aika suunnata kesälaitumille hengähtämään hieman. Syksyllä jatkuu taas yhdessä oleminen ja tekeminen uusien mahtavien produktioiden myötä. Seuraavasta näytöskaudesta olen äärimmäisen innoissani, mutta se on sitten jo toista tarinaa...

 

Jani Rutanen
Puheenjohtaja
Jyväskylän Huoneteatteri ry