Minna & Fredrika -dialoginäytelmä kertoo Minna Canthin ja Fredrika Runebergin kuvitteellisesta tapaamisesta.
Esitykset Huoneteatterilla pe 11.10. klo 19 ja la 12.10. klo 14. Lauantain esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus keittolounaan äärellä.

Näytelmässä naiset tapaavat kuoleman jälkeen, välitilassa. He ovat saaneet some-koulutusta ja tehtävän keksiä ja lähettää katsojille viesti, jolla maailman voi pelastaa nykytilasta. Tietoja etsitään googlettamalla. Syntyy hauskoja väärinkäsityksiä, koska nykyään eletään hyvin erilaista elämää kuin ennen vanhaan. Huomataan kuitenkin, että yhteiskunnalliset epäkohdat ja naisen asema eivät ole juuri muuttuneet. Näytelmä on osin fiktiivinen, osin elämäkerrallinen, koominen, hauska ja liikuttava, jopa karnevalistinen.

Molemmat naiset viettävät juhlavuottaan 2019: Minnan syntymäpäivästä tulee kuluneeksi 175, Fredrikan kuolemasta 140 vuotta. Kumpikin kuului Suomen ensimmäisiin naisjournalisteihin: Fredrika ruotsinkielisiin, Minna suomenkielisiin. Molemmat olivat myös aikansa ensimmäisiä naisasianaisia, kielipoliittisia ja yhteiskuntakriittisiä. Fredrika perusti Porvooseen varattomien tyttöjen koulun, Minna taisteli koulutuksen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta koko ikänsä. Kantaesitys
Ohjaus: Virva Itäranta
Näyttelijät: Minna: Kirsi Nurminen ja Fredrika: Sirke Lääkkölä
Kesto 1 h 20 min
Ensi-ilta oli ti 19.3.2019 Työväenmuseo Werstaalla Tampereella.

Näytännöt

pe 11.10.201919:00
la 12.10.201914:00viimeinen esitys huom. aika
Näytelmän arvioitu kesto 1:20