MAANALAINEN ARMEIJA ISKEE JÄLLEEN 

Käsikirjoitus: David Croft - Jeremy Lloyd (suom. Aino Piirola)
Ohjaus: Kirsi Sulonen

Huoneteatteri tarjoilee vuodenvaihteeseen satiirisen komedian ystäville täyslaidallisen viihdettä, kun Maanalainen armeija iskee jälleen -näytelmä saa ensi-iltansa.

Brittiläiseen tv-sarjaan perustuva näytelmä marssittaa näyttämölle ranskalaisia kahvilanpitäjiä, kuumia tarjoilijoita, saksalaisia upseereita, pönöttäviä natseja, yhden (poikkeuksellisen komean) italialaisen kapteenin sekä osittain ovelia brittivakoojia, jotka kaikki yrittävät omalta osaltaan selviytyä saksalaisten miehittämässä Ranskassa toisen maailmansodan melskeessä.

René Artois on kahvilanomistaja, jolla on vaimonsa tietämättä suhde molempiin tarjoilijattariinsa. Kellarissa Renéllä on piilotettuna vastarintaliikkeen käskystä kaksi brittilentäjää sekä saksalaisten käskystä mittaamattoman arvokas maalaus langenneesta Madonnasta, jolla on isot tissit, ja jonka on maalannut Van Klomp. Keittiössä on makkaraan piilotettuna samaisen maalauksen väärennös, yläkerrassa vaimon äiti, joka nyt ei liity mihinkään mitenkään, ja tuon tuosta kahvilaan pölähtää sekä saksalaisia sotilaita että englantilaisia vastarintaliikkeen vakoojia, joiden välissä René yrittää parhaansa mukaan sukkuloida.

Jos saksalaiset löytävät piilotetut brittilentäjät, René ammutaan. Jos vastarintaliike saa tietää Renén piilottelevan maalausta, René ammutaan. Jos vaimo saa tietää suhteesta Yvetten kanssa, vaimo ampuu Renén, samoin Yvette ampuu Renén, jos saa tietää suhteesta Mimin kanssa. Renén elinajanodote on siis suunnilleen samaa luokkaa kuin ylikypsällä Camembert-juustolla.

Kaikki tahtovat maalauksen, paitsi ne, jotka haluavat räjäyttää Hitlerin. Vale-asut vaihtuvat, kuka saa makkaraa, pysyykö kumi-Hitlerissä ilma, toimiiko pimppii, missä on aito Van Klomp ja kuinka monta Herman Göringiä ja Hitleriä tarvitaan, jotta tilanteesta selvitään?

Ja kaiken tämän lisäksi oikea Hitler on tulossa. Olethan sinäkin?

Esityksen kesto väliaikoineen noin 2 h 15 min. 

 

 

Osta / varaa lippu: