Näytelmäkirjoituskilpailu – Tulevaisuuden Suomi

Aihe: - Kirjoittaja: Raili Kivelä - 08.03.2016

Näytelmäkirjoituskilpailu 100-vuotiaan Suomen tulevaisuudesta

Julistamme naisten päivän kunniaksi näytelmäkirjoituskilpailun teemasta Suomen tulevaisuus tai tulevaisuuden Suomi. Tekstit on toimitettava printattuna ja nimimerkillä varustettuna Aleksis Kiven päivään 10.10.2016 mennessä osoitteella Jyväskylän Huoneteatteri/kirjoituskilpailu; Sammonkatu 4; 40100 Jyväskylä. Kirjoittajan lyhyt esittely sekä yhteystiedot lisätään suljettuun kirjekuoreen, jonka päällä on näytelmän nimi. Käsikirjoitukseen yhteyteen toivotaan myös synopsista näytelmästä.

Jyväskylän Huoneteatteri tunnetaan laadukkaiden tekstien toteuttamisesta ja useista koti- ja ulkomaisista kantaesityksistään. Eduksi katsotaan näytelmän soveltuminen studionäyttämölle, kuten Huoneteatteriin, ja roolituksen onnistuminen 3–8 näyttelijällä. Kilpailuun toivotaan tekstejä, jotka raikkaalla tavalla joko hauskasti tai koskettavasti katsovat Suomen tulevaisuuteen yksilön, yhteisön tai yhteiskunnan näkökulmasta. 

Teatterin ja kirjallisuuden ammattilaisista koottu raati antaa palautteen kaikista kilpailuun toimitetuista teksteistä. Huoneteatteri palkitsee rahapalkinnolla (väh. 600 €) kolme kiinnostavinta tekstiä marraskuussa 2016. Palkittujen näytelmien toteuttamisesta käynnistetään neuvottelut Suomi 100 v. juhlanäytelmäksi syksyksi 2017. Kirjoittaja sitoutuu antamaan kantaesitysoikeudet Huoneteatterille, mikäli tuotannosta päästään sopimukseen; kantaesityksen jälkeen oikeudet siirtyvät kirjoittajalle tai hänen edunvalvojalleen. Huoneteatteri sitoutuu auttamaan palkittujen tekstien tunnetuksi tekemisessä, vaikka näytelmää ei päädyttäisikään toteuttamaan.