Syksyn 2016 ohjelmisto julki!

Aihe: Ohjelmisto - Kirjoittaja: Raili Kivelä - 08.03.2016

Syyskuussa Minna Canthin Anna Liisa – Ohjaus ja sovitus Erika Hast

Minna Canthin Anna Liisa on suomalainen klassikko siksi, että se kykenee löytämään ja puhuttelemaan teemoillaan aina uusia sukupolvia. Paras tapa kunnioittaa Minna Canthin klassikkoa on tuoda se raikkaana ja raastavana, uutena versiona lähelle tämän päivän katsojaa. Sen lupaamme.

Lokakuussa Laulaisin sinulle lempeitä lauluja – ohjaus ja sovitus Tiina Luhtaniemi 

Luhtaniemi palaa ohjaamaan Jyväskylässä ja toteuttaa Linda Olssonin menestysromaanista haikean kauniin draaman ystävyydestä (kantaesitys 2015 Oulun kaupunginteatterissa). Pienessä kylässä kummajaisena pidetty iäkäs Astrid ja kolmikymppinen kirjailija kohtaavat erakkoudesta ja erilaisuudestaan huolimatta. Naisia yhdistävät menetyksen tuska, padotut tunteet ja yksinäisyys. Lettujen ja mansikkahillon äärellä he löytävät lohdun ja sielunkumppanuuden. Salaisuudet paljastuvat ja kirjailija ymmärtää, mistä hänen on kirjoitettava. Ohjaaja on valinnut motoksi säkeet:
    ” Älä pelkää pimeää
          sillä siinä lepää valo” (Erik Blomberg 1920)

Marraskuussa Ilias ja Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle – käännös ja ohjaus Antti Viitamäki

Viiden näyttelijän kaarti tekee mahdottoman: he aikovat käydä läpi kaikki antiikin Kreikan tarut yhden illan teattteriesityksessä! Huoneteatterin pikkujoulukaudelle 2016 saadaan Suomen kantaesitys, kun Antti Viitamäki kääntää ja ohjaa Jay Hopkinsin ja John Hunterin kirjoittaman, maailmalla menestyneen komedian. Lavalla nähdään jyväskyläläisen harrastajakentän komedianmestareita.

 

Esitykset tulevat myyntiin huhtikuun lopussa.