Huoneteatteri on kohtaamispaikka

Aihe: Hymy ja lämpö – runoja ja musiikkia Ulla - Kirjoittaja: Raili Kivelä - 03.02.2016

Moni huoneteatterilainen järkyttyi joulun alla, kun suruviesti saavutti meidät: kaikkia lämmittänyt Ullan hymy ei enää valaisisi yleisölämpiötä. Kesällä ja vielä pitkään syksylläkin kaikki halusivat uskoa, että Ullan valtava elämänilo ja kehittynyt lääketiede selättäisivät todetun sairauden. Ulla itsekin monesti totesi, että eiköhän hän jo keväällä palaa yleisöä palvelemaan. Vaan toisin kävi, elämä ei ole reilu. Vastikään eläkkeelle jääneen Ullan varsin tuore aviomies olikin yhtääkkiä leski ja pieni lapsenlapsi joutuis tyytymään kauniiseen muistoon mummosta, joka oli koko työikänsä huolehtinut päiväkodin lapsistakin kuin omistaan.

Moni vakioasiakas on syksyn aikana ihmetellyt, miksi Ulla Färm-Linjama ei ole sattunut koskaan myymään lippuja, kun he syksyllä kävivät teatterilla. Pitkin syksyä kahviota pitävät teatterinaiset kaipasivat hauskaa rupatteluseuraa esitystä odotellessa ja näyttelijämme rohkaisevaa hymyä narikasta, ennen pukuhuoneisiin sulkeutumista. Nyt Ulla ei enää palaa paikalle, hän ei enää tarjoa "Leelian lepotuoliaan" harjoituskuiskaajana stressaantuneille ensi-illan lähestyessä. Mutta hänen lämpönsä ja hänen hymynsä muisto ei katoa niiden kymmenien ja kynnenien huoneteatetrilaisten muistoista, jotka saivat ilon tutustua harrastuksessaan tuohon hienoon ihmiseen.

Huoneteatterista kertoo paljon se, että heti suruviestin tultua moni alkoi kysellä, millaisen tilaisuuden järjestäisimme, niin että voisimme yhdessä kunnioittaa Ullan muistoa. Tyttären, rakastavan miehen ja sisarusten menetystä ei voi mikään korvata, mutta me teatterissa uskomme, että taide voi tuoda lohtua. Siksi levitimme sanaa, että ihmiset voisivat kokoontua runon ja musiikin ääreen Ullan muistoksi. Tämän viikon lauantaina klo 17 teatterin Café Idassa eli yleisölämpiössä kokoonnumme lukemaan runoja ja kuuntelemaan taitavien muusikoiden, nuorten ja vanhojen, soittoa ja laulua. Tilaisuuden päätteeksi Ahti Linjama, Ullan leski on luvannut soittaa pianolla kappaleen, jota Ulla usein sairassijaltaan pyysi hänet soittamaan.

Ystävällisesti kutsumme kanssamme runon ja musiikin ääreen kaikkia, jotka haluavat osallistua tuohon pieneen hetkeen, jotka tavoittavat hymyä ja lämpöä, joita Ullalla oli jakaa kaikille Huoneteatterin ovesta sisään astuville. Tervetuloa.