Kurkkaus kulisseihin osa 1

Aihe: - Kirjoittaja: Jenna ja Milka - 25.11.2014

Iloista iltapäivää!

Viimeksi lupasimme kurkistaa seuraavassa blogipostauksessamme Huoneteatterin salaisimpiin nurkkiin, ja niin me myös teimme! Teatteritonttumme Milka ja Jenna lähtivät tutkimusmatkalle ympäri teatterin kulisseja, ja ottivat tietysti kameran mukaan! Jos olet siis aina miettinyt, mitä rakkaasta teatteristamme löytyy Café Idan sekä lavan ja katsomon lisäksi, jatka lukemista :)

Ensimmäisenä kun saapuu Huoneteatterin pieneen tuulikaappiin, voi heti sisään astuttua nähdä oikealla puolella lukitun oven, jossa lukee "pääkytkin". Huone on ns. vahtimestarin koppi, aka Korhosen koppi, josta löytyy vaikka mitä, lyhtypylväästä liikennemerkkiin, mutta päätarkoitukseltaan sieltä pystyy mm. huoltamaan teatterin ilmastointia ja sulakkeita yms asioita (joista me ei niin hirveästi tiedetäkään). Termi "Korhonen" viittaa teatterin ahkeraan vahtimestariin Mika Korhoseen, joka onkin tuttu ja päivittäinen näky Huoniksella.

 

Seuraavaksi matkamme jatkui syvemmälle teatterin uumeniin, josta löytyy mm. näyttelijöiden pukuhuoneet, pukuvuokraamo ja tarpeistohyllyt, mutta niistä kerromme lisää seuraavissa postauksissamme. Kävimme kuitenkin kurkistamassa teatterin siivouskomeroon, sillä vaikka se karusta nimestään johtuen ei ole ehkä ilmeisin kuvauskohde, löytyy sieltäkin kuitenkin taidetta. Takaseinän maalauksen tekijä ei ole meillä kahdella ole tiedossa, mutta kiitämme kuitenkin tästä piristävästä näystä! 

Tiesitkö, että Huonikselta löytyy myös kattoluukku, joka toimii varauloskäyntinä. Luukku löytyy aivan lavan takanurkasta, ja sitä pidetään aina välillä auki, jos esim. loppuunmyydyissä näytöksissä katsomon ja lavan lämpötila nousee "kriittisesti". Satuimme kuvaustiimin kanssa juuri oikeaan aikaan paikalle, ehdimme napata kuvan myös aidosta teatteritontusta! Kulkutie on muuten vapaa, vaikka kuvassa ei siltä ehkä näytäkkään!

Matkamme jatkui valokoppiin, mutta sieltä löytyi niin paljon kuvattavaa, että kirjoitamme niistä oman postauksen. Sieltä menimme teatterin toimistoon, joka löytyy lämpiön perältä, ison peiliseinän vierestä. Toimistossa säilytetään tärkeitä papereita ja dokumentteja Huoneteatterin toiminnan vuosilta, ja pitkän historiamme vuoksi hyllyt pursuavatkin erilaisia kansioita ja mappeja. Hyllyille on myös eksynyt rekvisiittoja eri produktioista, kuvassa olevan pöllön tarinaa emme tiedä, mutta pullo, tuoppi ja kynttilänjalka ovat käytössä Lauluja lasin läpi -esityksessä. Jos et vielä ole nähnyt tätä C.M. Bellmanin lauluja ja epistoleita, ehkä hieman huuruisiakin sellasia, sisältävää esitystä, varaa lippusi nyt, sillä näytöksiä on enää kolme jäljellä! 

Lopuksi hieman humoristinen ja täysin vahingossa syntynyt kuva, mutta onneksi meidän teatteritonttujen kirjoituksia ei aina niin vakavissaan tarvitse ottaakaan. Toivottavasti tämä yhteiskuva piristää teidän päiväänne yhtä paljon kuin meidänkin, kun sen kamerasta löysimme!

Jos muuten haluaisit tutustua lisää teatterin kulisseihin esimerkiksi koululaisryhmän kanssa, voimme järjestää kierroksia tänne! Numerosta 014 217 945  tavoittaa harkkarit ja voi kysellä lisätietoja!

Ensi kertaan! Terveisin Jenna ja MilkaMuokattu: 2014-11-25